نفتی ها خاورمیانه در حال غرق شدن در بدهی هستند/ فرار از کسری بودجه با اوراق قرضه

01 آذر 1399 533 بازدید

تسوتانا پاراسکووا در مقاله ای که توسط سایت اویل پرایس منتشر شده مدعی شده است: تولیدکنندگان نفت حاشیه  خلیج فارس به دلیل همه گیری کرونا،  کاهش تقاضای نفت و کاهش قیمت نفت، میلیاردها دلار از درآمد نفت خود را در این سال از دست می دهند و لذا از انجایی که عمد درآمد  این دولت ها  وابسته به نفت است با افزایش کسری بودجه در سراسر منطقه مواجه هستیم.

به گزارش ایران و امارات، به نقل از این سایت صادرکنندگان نفت خاورمیانه در اوایل سال جاری میلادی بر روی  افزایش مالیات و کاهش هزینه ها متمرکز شدند، اما این اقدامات برای مهار و جبران کسری درآمد  کافی نبود.

سپس تولیدکنندگان بزرگ نفت در خلیج فارس برای تهیه بدهی از طریق انتشار بدهی حاکمیتی و شرکتی عجله کردند. انتشار اوراق قرضه در منطقه تاکنون به 100 میلیارد دلار رسیده است که بیش از مقدار سابقه قبلی اوراق قرضه منتشر شده در سال 2019 است.

به لطف نرخ های کم بهره و اشتیاق بالای سرمایه گذاران، خرده مالکان برای افزایش بدهی تلاش می کنند تا شکاف های گسترده ترازنامه  بودجه خود را که ناشی از قیمت نفت بسیار پایین تر از پیش بینی های بودجه است ، پر کنند.

آرامکو عربستان مجدداً از بازار بدهی بین المللی بهره می برد

بر اساس این گزارش یکی از آخرین ناشران اوراق بدهی کسی نیست جز شرکت نفتی در جهان! غول نفتی عربستان سعودی آرامکو  در این هفته مبلغ 8 میلیارد دلار اوراق قرضه چند منظوره جمع آوری کرد.

غول نفتی عربستان سعودی آرامکو فروش اوراق قرضه 5 ردیفی 8 میلیارد دلاری را در روز سه شنبه برای تأمین بخشی از سود 75 میلیارد دلاری سالانه که بیشتر آن را به خاندا پادشاهی  عربستان اختصاص می دهد ، بست.

آرامکو پس از انتشار اوراق قرضه 12 میلیارد دلاری سال گذشته در اولین انتشار بین المللی خود، که برای آن بیش از 100 میلیارد دلار سفارش دریافت کرده بود، برای دومین بار در دو سال گذشته در حال استفاده از بازار بین المللی اوراق قرضه است.

آرامکو سعودی ترجیح می دهد بدهی خود را برای مقابله با سقوط قیمت نفت به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

تحلیلگران هشدار می دهند که سود سهام آرامکو برای مهار کسری بودجه عربستان سعودی کافی نخواهد بود اگر قیمت نفت برای چند سال دیگر در پایین 40 دلار باقی بماند.

موسسه مودی ماه گذشته گفته بود: سود سهام عظیم آرامکو نمی تواند شکاف در حال افزایش بودجه عربستان سعودی را تأمین کند اگر قیمت های نفت تا سال 2021 پایین بماند.

بدهی جدید غول نفتی سعودی آخرین سلسله انتشار اوراق قرضه حاکمیتی و شرکتی در سال جاری است که تولیدکنندگان خاورمیانه امیدوارند بودجه های خود را برای جبران درآمدهای فرو ریخته شده نفت تأمین کنند.

در امارات چه خبر است ؟

ابوظبی ، اماراتی ای  که تقریباً تمام ذخایر نفتی امارات متحده عربی  را در اختیار دارد، در سپتامبر  اوراق قرضه 5 میلیارد دلاری منتشر کرد که بخشی از آن سر رسید 50 ساله است( طولانی ترین مدت بای اوراق قرضه صادر شده توسط صادر کننده مستقل در شورای همکاری خلیج فارس).

آخرین انتشار ابوظبی سومین انتشار اوراق قرضه امسال بود که به دنبال جمع آوری 10 میلیارد دلار آمریکا در بهار انجام شد.

اوراق دیگر امارات امارات متحده عربی ، دبی ، در ماه سپتامبر 2 میلیارد دلار بود که برای نخستین بار از بعد  2014 منتشر شد.

همچنین به گزارش سایت ارقام ویژه امارات صنایع هواپیمایی دبی  750 میلیون دلار صکوک برای 5 سال و یک ربع با سود 3.875 درصد فروش داشته است. پیش از این ، این شرکت قیمت اولیه صکوک را در حدود 4.375 درصد  تعیین کرده بود.

اوضاع سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس

اسکناس اوراق قرضه دولتی با قطر در اوایل آوریل آغاز شد ، زمانی که 10 میلیارد دلار دلار با سر رسید های  5 ، 10 و 30 ساله   به فروش رفت.

عمان و بحرین که وضعیت مالی آنها نسبت به تولیدکنندگان بزرگتر نفت در منطقه از وضعیت مطلوبی برخوردار است ، امسال نیز از بازارهای اوراق قرضه استفاده کردند.

جمع آوری بدهی چقدر پایدار است؟

اوراق  بدهی در حال حاضر راهی خوب برای خروج از بحران برای تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به نظر می رسد و به آنها اجازه می دهد تا برخی از کمبودها را بدون تشدید اقدامات سختگیرانه ریاضتی که قبلاً در حکومت های سلطنتی نفتی محبوب نبوده، عملیاتی نکنند.

با این وجود ، اثرت اوراق بدهی دیر یا زود به پایان می رسد و اقتصادهای نفتی خلیج فارس خود را در موقعیتی کاملاً آشنا می بینند. آنها امیدوارند و احتمال دارد دوباره به دنبال افزایش قیمت نفت  بروند تا نسبت به جبران کسری بودجه  با هزینه های کمتری از بحران عبور کنند.

بدهی رو به افزایش احتمالاً تمام اصلاحات وعده داده شده در زمینه کاهش وابستگی به نفت در منطقه را نیز به تأخیر می اندازد

به نظر می رسد این اعتقاد که« اکنون وام بگیرید و بعداً به بار بدهی و اصلاحات فکر کنید» عملکرد فعلی ملت های نفتی خاورمیانه  است.

تولیدکنندگان نفت خلیج فارس پس از سقوط تقاضا در اثرهمه گیری کرونا  ، اکنون به طور فعال عرضه بازار نفت را مدیریت می کنند. با این وجود، در کوتاه مدت و میان مدت، افزایش قیمت نفت به سرعت بهبود تقاضا بستگی دارد. هرچه زودتر تعادل بازار برقرار شود ، زودتر کشور های نفتی خاورمیانه می توانند نفس راحتی بکشند و از قیمت های بالاترین قیمت نفت لذت ببرند.

با این حال ، همانطور که چرخه های قبلی نشان داده است ، بالاتر رفتن قیمت نفت می تواند تولیدکنندگان خلیج فارس را راضی و کند در اصلاح اقتصاد برای کاهش وابستگی به درآمد نفت کُند کند. کشورهای صادرکننده نفت در خاورمیانه به دلیل نفت ثروتمند و قدرتمند شدند و آنها هرگز نمی خواهند غازی را که تخم طلایی می گذارد، بکُشند